Acest lucru în primul rând depinde de organizatorii evenimentului. În principiu poți participa la un joc cu un pistol sau o pușcă dar recomandarea noastră este ca pentru o experiență cât mai bună să le ai pe ambele.
Iată câteva exemple de replici.
Ce tip de bile să folosesc la replica mea?
La jocul de airsoft se folosesc bile din material plastic ca muniție, având o masă între 0.12 g și 0.62 g.
Pentru mulți jucători, airsoft-ul reprezintă mai mult decât un hobby, este o dorință de aventură, manifestată într-un joc ce nu cunoaște limite în materie de arme airsoft și scenarii cu tentă militară.
Muniția replicilor de airsoft este reprezentată de bile non-metalice din plastic ABS, în general, dar mai pot fi și din material biodegradabil, teflon, sticlă, cu vopsea, explozive, etc. Cele mai comun folosite bile de airsoft au diamentrul de 6 mm (ocazional de 8 mm) și cântăresc între 0.12 g și 0.43 g. Vitezele cu care circulă proiectilele pornesc de la 50-60 m/s (aprox. 180 km/h) și sunt limitate de regulamente, în general, până la 175-180 m/s (648 km/h), dar putem întâlni și replici care depășesc cu mult această viteză. Se folosește în practică foarte des ca unitate de măsură pentru viteza proiectilului fps („picioare/secundă”), existând următoarea relație între cele două unități de măsură: 1 fps = 0,3048 m/s.
Istorie
Airsoft-ul îi are originea la sfârșitul anilor ’50 în Asia de Est, în special Japonia, acolo unde armele de foc erau foarte dificil sau chiar imposibil de obținut, din cauza legilor locale; de aceea, armele de airsoft au apărut ca alternativă legală a celor reale. Jocul este însă foarte popular în această zonă, iar marii producători de echipamente vin tot din aceste țări. Jocul s-a dezvoltat treptat la începutul anilor ’70 în S.U.A., ca o alternativă la paintball și la armele care foloseau vopsea pentru astfel de activități.
Partenerul tău în acțiune!